Vilcacora Kočičí dráp a Lidové použití léčivých rostlin. Peruánská liána Uncaria tomentosa neboli Vilcacora je "zázračnou" bylinou.

Balení z lékárny
Lidové použití léčivých rostlin
Uncaria tomentosa (popularly known in English as Cat's Claw, although that name is also used for various other plants; in Spanish as Uña de Gato (Cat nail) or as Indian name Vilcacora) is a woody vine found in the tropical jungles of South and Central America, which derives its name from its claw-shaped thorns. It is used as an alternative medicine in the treatment of a variety of ailments. Other common names include: hawk's claw, pot hook, and sparrowhawk nail.
Peruánská liána Uncaria tomentosa neboli Vilcacora je "zázračnou" bylinou. Je známa po celém světě jako Uňa de Gato nebo Cat´s Claw (kočičí dráp).

Liána amazonských indiánů

V posledních letech začali lidé po celém světě shromažďovat a předávat si tisícileté zkušenosti, aby mohli pomoci sobě i jiným. Do dnešní doby bylo podáno dostatečné množství důkazů o tom, že pravidelné užívání vilcacory může významným způsobem přispět nejen k celkovému posílení obranyschopnosti a vitality organismu, ale i k léčení tak závažných chorob, jakými je např. rakovina či AIDS.
Lidové použití léčivých rostlin je běžné, důležitá je však při jejich užívání důslednost a trpělivost, protože tyto prostředky nemají většinou okamžitý účinek, nýbrž často se mohou léčebné účinky projevit až po delší době. Vilcacora svým velkým rozsahem léčivých účinků zaujímá zcela zvláštní místo mezi léčivými bylinami. Následující seznam jejího působení proti nejrůznějším onemocněním není samozřejmě úplný, přesto je úctyhodný. Vilcacora s úspěchem léčí onemocnění jako je artritida, astma, diabetes, nejrůznější nádory, leukémie, rakovinná onemocnění ženských pohlavních orgánů, AIDS, revma, záněty, infekce, cysty, gastritida, hemeroidy, kapavka, oslabení imunitního systému, onemocnění močových cest, žaludeční vředy, zamezení početí, menstruační potíže, léčení ran, deprese, anémie, kandidóza, kožní problémy, poruchy spánku, poruchy trávení, žaludeční vředy, trvalá únava, vysoký krevní tlak, k prevenci proti volným radikálům atd.

Fytochemická analýza prokázala asi 56 ověřených účinných látek, které představují největší část systému vitálních látek vilcacory. Substance, které stojí na prvním místě, jsou alkaloidy, zásadité sloučeniny na bázi dusíku. Alkaloidy jsou nosiči důležitých vitálních látek, v našem případě aminokyselin (prolin, kys. glutamová, ornithin, fenylalanin, tryptofan). Alkaloidy vilcacory jsou obsaženy především v kůře rostliny, ale také v kůře kořene. Ve vědeckých studiích bylo uvedeno, že již nepatrné množství těchto alkaloidů může zvýšit imunitní výkon obranných sil organismu až o 50 %. Další látky obsažené ve vilcacoře se starají o to, aby škodlivé zbytky chemických léků se mohly z těla rychleji vylučovat. Navíc pět ze šesti alkaloidů obsahuje preventivní antileukemické substance a z celkového pohledu vynikají protinádorovými a antimutagenními (působí proti patologickým změnám buněk) vlastnostmi.

Quinony – „turbokompresor“ imunitního systému

Balení k přípravě čaje
Další skupinou substancí, které se staly předmětem podrobných vědeckých výzkumů jsou glykosidy kyseliny quinové. Tyto látky mají silné protizánětlivé účinky. Obranné síly organizmu mohou zvýšit o 46 až 69 %. Glykosidy jsou také velmi účinné při léčbě artritidy a revmatismu. Nejznámějším zástupcem quinonů je vitamín K1 a K2, které jsou rozpustné v tucích a účastní se biosyntézy různých faktorů srážlivosti krve. Další důležitý vitamín je beta-sitosterol, který ovlivňuje vysoké hladiny tuku v krvi a je nazýván lapačem lipidů. Působí hlavně proti patologickému zbytnění prostaty, kterým trpí polovina mužů starších padesát let.

V rámci farmakologického výzkumu je prozatím identifikováno deset tzv. pentacyklických oxindolních alkaloidů jako hlavních nosičů léčivých účinků. Další řada testů pak prokázala, že vilcacora vedle vynikajících antileukemických vlastností podporuje imunitní systém svými antivirovými, fungicidními (ničí houby) a protinádorovými vlastnostmi. Doktorka Ursula Keplingerová zveřejnila na kongresu o AIDS, který se konal v roce 1992 v Curychu poznatky o vlivu extraktu z vilcacory na retrovirální infekce. Tím přinesla nové impulsy do výzkumů o AIDS, které uznaly vysoce aktivní léčivé látky vilcacory.
Studie univerzitní kliniky v Miláně zkoumaly účinné látky vilcacory z pohledu jejich protinádorových účinků. V moči testovaných osob, které byly většinou kuřáky, bylo před zahájením testu nalezeno velké množství mutagenních látek, které zapříčinily vznik rakoviny plic. Pacienti byli několik měsíců léčeni přípravky s obsahem vilcacory. Konečné vyšetření moči testovaných osob ukázalo, že mutagenní látky téměř zmizely, a tento stav se udržel ještě 14 dní po použití posledního přípravku z vilcacory.

Na přírodovědecké fakultě univerzity v Insbrucku přinesly výzkumy profesora dr. Hermanna Stuppnera nový poznatek o tom, že účinné látky vilcacory jsou cenné jako adjuvans. To znamená, že mohou podporovat a posilovat účinné látky jiných rostlin.

Prevence proti rakovině

Každý člověk v sobě nosí rakovinotvorné zárodky. Rozhodujícím faktorem sníženého nebo zvýšeného rizika rakoviny jsou životní podmínky a způsob celkového uspořádání života. V současné době se v naší společnosti vyskytují „ideální“ předpoklady pro vznik rakoviny nejrůznějších typů – zvyšující se znečistění životního prostředí, elektrosmog, silné radioaktivní zatížení, zvýšený počet denaturovaných potravin, škodlivé postřikové látky, nesprávné používání syntetických léků, životní styl s nedostatkem pohybu atd. Proto se snažte vařit ze základních surovin, nakupujte zdravé potraviny a také je správně připravujte (řekněte ne alespoň smaženým pokrmům a mikrovlnným troubám). Dodržujte pitný režim (minimálně 30 ccm vody na kilogram tělesné hmotnost) a dostatečný pohyb (minimálně třičtvrtěhodiny rychlé chůze nebo půl hodiny běhu denně). Kdo si nyní říká, že je zdráv a že se ho to netýká, měl by si uvědomit, že onemocnění rakovinou nevzniká během několika týdnů nebo měsíců, nýbrž během několika let i desetiletí, kdy postupně dochází k narušení metabolismu.
Vilcacora může učinit velmi mnoho pro vaše zdraví, ale není to zázračný prostředek.

 Na druhé straně však nevykazuje žádné vedlejší účinky jako je tomu u chemoterapie a navíc zvyšuje léčivý účinek jiných terapeutických metod a vyrovnává vedlejší škodlivé účinky určitých typů léčby klasické medicíny, které dodatečně tělo oslabují.

Zlepšení tělesné zdatnosti

Vilcacora není určena jen nemocným, ale může nabídnout velmi mnoho i zdravým osobám. Kdo by chtěl něco udělat pro svoji kondici, neměl by zapomenout na denní užívání čaje z vilcacory. Účinnost vilcacory mohou při zlepšení své kondice nejlépe ocenit sportovci. Walter Luebeck, H. Cannes. Léčíme se čajem vilcacora, Ivo Železný, hk  

Návod na přípravu čaje pro preventivní denní užívání:

Jednu zarovnanou polévkovou lžíci vilcacory dejte do jednoho litru vařící vody a asi 15 min nechte za mírného varu povařit. Potom sceďte přes husté sítko. Čaj je možné několik dní uchovat v ledničce a průběžně popíjet v malém množství.

Návod na přípravu léčivého čaje:

Potřebujete-li čaj z Vilcacory, abyste zmírnili zdravotní potíže, použijte následující recept, neboť touto variantou získáte optimální účinný výtažek. Jednu zarovnanou polévkovou lžíci vilcacory dejte do jednoho litru studené vody a při mírném varu povařte 50 min. Potom sceďte a vychlazený čaj uchovejte v ledničce. Denně pak vypijte maximálně tři šálky. To je dostačující množství i v případě závažnějších potíží. Po několika hodinách stání získá čaj nahořklou chuť, což není na závadu. Čaj pijte neslazený! Pokud jej ale potřebujete osladit, tak výhradně medem nebo stévií, nikdy cukrem nebo umělým sladidlem!


#Vilcacora Powder 100g  #Vilcacora - kočičí dráp tbl.90 #Vilcacora tablety tbl.120 UNCATO Amazonas Vilcacora Forte 30 kapslí




TADY JE TO CO POTŘEBUJETE - MENU

4 Non Blondes 7 000 000 776833333 Abutilon ACTA Africká královna Aktualne Alcatraz Allison Crowe Amerika Android Anne Murray Aristoteles Astronomie Atavismus Ateroskleróza Básník zpěvák a genius doby Beethoven Symphony Bible Blogeři sobě Blondie Bolesti v zádech Bonnie Tyler Botnet Bouře bubble nebula Bug Opera Bůh Slunce Buněčné receptory Cestování Cruise Rekreace Dovolená Cesty Cibule Cicero O stáří Civilizace Co je psáno Čaj o páté D-FENS Demokracie Den pro tebe Dengue Deprese Deprivace a skupinová hloupost Deprivanti Deštivý den Děti Dětství Diamanty Diskuze a debaty Dívka u řeky Dlouhá cesta Dobro a jeho světlo Dobro a zlo Dobrý voják Dobrý vtip! Donald Trump Dopisy Drahé kameny Dravci Drogy Editace a styl psaní příspěvků Ekologie Eliška Kaplicky Fuchsová Ennio Morricone 1968 Evropská Unie Externí disk Facebook Falcon Filmy Flejberk Fotografie G+ G+ notifikace v Opeře Geek Genius loci Gigliola Cinquetti Gigliola Cinquetti - Non ho l'età in 1964 with 16 years old. Google Google AdSense Google Analytics Google+ Guláš Henry Fonda Claudia Cardinale Henry Ford Historie HOAX Homeless Humor Humor a vtipy Humor a vtipy nebo moudra Hvězdokupa Hyperkinetická porucha Charles Bronson Jason Robards Charlie Cholesterol Christina Aquilera In Vino Veritas Inteligence internet internetové úložiště J. F. Kennedy jak na to Japonsko Jaro Johnny Cash Jordánsko K čertu s tím! Kalifornie Kámen Kamenný most Kanada Kapradí Karel Kryl Karel Schwarzenberg Karikatura Kaštany Kemel Kim Čong-Un Kočičí dráp Komentáře komentáře úvahy Koně Kongres Konopka obecná Kontakty Kopírování Korsika Krajina Královská svatba Krizová linka Kruh Užitečné příspěvky Kryl Zapření Petrovo Kultura Květy l968 La Roux Lásky čas Léčivé rostliny Ledviny Legrace Lékař Les Lesní jahody Letadla Léto Lež Lidský život Life at Google Loreen Majdan Malware Maminka Manicko depresivní syndrom Maturita Medicina Meditace Memy Měsíční noc MEXICO Mike Oldfield Milenci Milion chvilek Mince Mireille Mathieu Miss cizinka Mobilní internet Modrá knížka Modříny Moldau Smetana Moře Motivace Moudra Moudrost MSM Můj pohled na svět Murphyho zákony Music and Humor Muži Myslivost Myšlenka dne Na tom pražském mostě Naše kuchyně Nefunkční bezpečnostní hláška Negativní emoce Nemoci lidské News Nikon Noreply Novinky Novinky v hudbě O zdraví Obama Objevy Once Upon a Time in The West Trailer Sergio Leone Ornitologie Otčenáš Panorama hor Pavel Kysela Peníze Petra pirátství Pískoviště Pitná voda a jiné nápoje Pivo Placebo Podzim Poezie Pohádka Policie Poruchy spánku Pošta pro vás Pozitivní myšlení Poznámky Pravda Právo Prezident Proces wuauclt.exe prof. MUDr Koukolík prohlížeč Opera Prostata Prostřeno Přátelé Předjaří Příroda Psychopatie Ptáci Ptačí zpěv Rath a sedmimilionová krabice Renata Report Rock Hard Rodina Rostliny Rovnost Rozšíření Opery Rozum Rusko Rychlá péče RZP Řešení problémů Římská mythologie Sametová revoluce Sammuel perský kocourek Sci-fi Screenshot Sdílení Sellier&Bellot Sen Senioři Sestry Allanovy Severní Korea Schemer Slovensko Slunečné odpoledne Slunečné ráno Sluneční erupce a aktivita Sluneční toulky v přírodě Slunečný den Smartphone Smazání Facebooku Sociální patologie Sociální sítě Sociopatie Sokol Sokrates Soubory .OGG Soukromé Spam Spánek Srdce ze skla Sršeň Stahování Stáří Statečnost Strach Strakapoud velký Street View Stromy Střelný prach studentské Suguperge! Sdígilígim naga wegeb! Suzi Quatro Světlo Svoboda Svobodný internet Syrenia Syrie Šampaňské Škola Švejk Technické spekulace Tenkrát na Východě Teotihuacan Terorismus Terra incognita The Cranberries - Zombie The Moon Měsíc The New York Times Time in The West Tipy Trpajzlíci Twitter U bankomatu u Křížku U řeky U vody Učitel Ukrajina Unwand USA Úzkost Václav Havel Václavské náměstí Vajíčka Válka Vanessa Mae Vánoce Věda Věda a svět Velikonoce VENEZUELA Verše Veřejné mínění Videa Vilacora Vinná réva Víra Virtuální prohlídka měst Vlaštovka Vlčí mák Vojenská služba Volby Všímavost Vtipy Výchova Výzbroj WD My Passport YouTube Zahrady Zajímavosti Základ poznání Zákon Zdraví Zemanta Zlatá střední cesta Zlato Zrcadlo Zrychlení počítače? Židovské Životospráva

Popular Posts Co se tady čte nejvíc?

Vybraný příspěvek

PORUCHY SPÁNKU jsou děleny na insomnie, poruchy kontinuity spánku, hypersomnie a parasomnie. U depresí často mohou dominovat nad vlastní poruchou nálady.

  Spánek je fyziologický stav představující opak Pohled do krajiny jako do nebe... bdělosti Je tvořen periodickými jevy, které se b...